シーフードパエリア(Φ28㎝のパエリアパン:二人分)
※写真のパエリアはシーフードを加熱し過ぎました😅レシピはその点を修正して書き起こしてます。Overcooked seafood in the picture. Recipe is modified. Sorry.
材料:
- パエリアライス 1合(180cc)
- スープストック 350-400cc
- 玉ねぎ 1/4個
- にんにく 1片
- オリーブオイル 大さじ3
- 殻付きアサリ 10~12個
- 剥き海老 6~8尾
- 野菜(パプリカ、インゲン、アスパラなど)適宜
- 塩・こしょう
- パセリ
- レモン
Seafood Paella (Φ11" paella pan: for 2 persons)
Ingredients:
- 3/4 cup uncooked Valencian Rice
- 350-400cc soup stock
- 1/4 onion
- 1 clove garlic
- 3 tablespoons, or more, olive oil
- 10-12 baby clams
- 6-8 shrimp or prawns
- some of the vegetables (bell pepper, green beans, asparagus, etc.)
- salt and pepper to taste
- parsley, lemon
ANOVAオーブン予熱:
APO preheating:
ラック3もしくは4に付属のラックをセットし、ベーキングスチールかキャストアイロンプレートを置いて十分に予熱する。設定 220℃/60%
Set the stainless rack on 3 or 4, and put a baking steel or a cast iron plate on it. Preheat enough to 428℉/60%.
作り方 How to make
Recipe1
簡単バージョン:
Easy way:
- パエリアパンにみじん切りにした玉ねぎ、にんにく、オリーブオイルを入れて加熱する。→220℃/60%/8分
- 鍋を取り出し、米を加えてオイルが全体に回るようにかき混ぜて平らにならす。スープストックを全量加えてオーブンに戻す→220℃/60%/15分~
- 米が十分にスープを吸って、でもまだ汁気が残っている状態の時に、アサリ、海老、細くカットした野菜をのせ、塩・こしょうする→220℃/60%/10分~
- 仕上げにパセリを振って、レモンを添える。
- Put the chopped onion, minced garlic, and olive oil in the pan. Then fry them in the oven.→428℉/60%/8min
- Add the rice, stirring until well coated with oil. And add the stock. Back to the oven.→428℉/60%/15min~
- When the rice has absorbed a good amount of liquid but still has a soupy appearance, add the clams, shrimp, and vegetables. Taste a little of the salt and pepper. Back to the oven.→428℉/60%/10min~
- Sprinkle with chopped parsley, garnish with lemon wedges and serve.
Recipe2
シーフード後のせバージョン:
Topped with seafood in the last minutes:
- パエリアパンにみじん切りにした玉ねぎ、にんにく、オリーブオイルを入れて加熱する。→220℃/60%/5min
- 玉ねぎとにんにくを鍋の脇に寄せ、アサリ、海老、野菜を加えてローストする。→220℃/60%/5分
- アサリ、海老、野菜を皿に取り出して軽く塩・こしょうし、取り置く。
- 鍋に米を入れ、オイルが全体に回るようにかき混ぜて平らにならす。スープストックを全量加えてオーブンに戻す→220℃/60%/20分~
- 米が炊けたら、シーフードと野菜をトッピングして数分加熱する。→220℃/60%/数分
- 仕上げにパセリを振って、レモンを添える。
- Put the chopped onion, minced garlic, and olive oil in the pan. Then fry them in the oven.→428℉/60%/5min
- Gather onion and garlic to the side of the pan, add clams, shrimp, and vegetables, and roast.→428℉/60%/5min
- Remove clams, shrimp, and vegetables to a plate, lightly salt and pepper, and set aside.
- Add the rice to the pan, stirring until well coated with oil. And add the stock. Back to the oven.→428℉/60%/20min~
- Almost cooked the rice, top the seafood and vegetables on the rice and heat for several minutes.→428℉/60%/minutes
- Sprinkle with chopped parsley, garnish with lemon wedges and serve.
お焦げの作り方:
To get Socarrat:
ANOVAオーブンは下火が弱いのでオーブンだけで十分なお焦げを作るのは難しいです。カリカリのお焦げを作りたい場合は、調理後にコンロで底を少し加熱してください。
Getting caramelized bottom is a little difficult in APO because the bottom heater doesn't have sufficient power to burn the rice. If you need Socarrat, heat it for a while on a stove top after cooking.
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