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【APO recipe】シーフードパエリア Seafood paella

2022年11月2日水曜日

ANOVAレシピ

シーフードパエリア(Φ28㎝のパエリアパン:二人分


※写真のパエリアはシーフードを加熱し過ぎました😅レシピはその点を修正して書き起こしてます。Overcooked seafood in the picture. Recipe is modified. Sorry.



材料:
  • パエリアライス 1合(180cc)
  • スープストック 350-400cc
  • 玉ねぎ 1/4個
  • にんにく 1片
  • オリーブオイル 大さじ3
  • 殻付きアサリ 10~12個
  • 剥き海老 6~8尾
  • 野菜(パプリカ、インゲン、アスパラなど)適宜
  • 塩・こしょう
  • パセリ
  • レモン


Seafood Paella (Φ11" paella pan: for 2 persons)

Ingredients:
  • 3/4 cup uncooked Valencian Rice
  • 350-400cc soup stock
  • 1/4 onion
  • 1 clove garlic
  • 3 tablespoons, or more, olive oil
  • 10-12 baby clams
  • 6-8 shrimp or prawns
  • some of the vegetables (bell pepper, green beans, asparagus, etc.)
  • salt and pepper to taste
  • parsley, lemon

ANOVAオーブン予熱:
APO preheating:

ラック3もしくは4に付属のラックをセットし、ベーキングスチールかキャストアイロンプレートを置いて十分に予熱する。設定 220℃/60%

Set the stainless rack on 3 or 4, and put a baking steel or a cast iron plate on it. Preheat enough to 428℉/60%.  

 
作り方 How to make

Recipe1

簡単バージョン:
Easy way:

  1. パエリアパンにみじん切りにした玉ねぎ、にんにく、オリーブオイルを入れて加熱する。→220℃/60%/8分
  2. 鍋を取り出し、米を加えてオイルが全体に回るようにかき混ぜて平らにならす。スープストックを全量加えてオーブンに戻す→220℃/60%/15分~
  3. 米が十分にスープを吸って、でもまだ汁気が残っている状態の時に、アサリ、海老、細くカットした野菜をのせ、塩・こしょうする→220℃/60%/10分~
  4. 仕上げにパセリを振って、レモンを添える。

  1. Put the chopped onion, minced garlic, and olive oil in the pan. Then fry them in the oven.428℉/60%/8min
  2. Add the rice, stirring until well coated with oil. And add the stock. Back to the oven.428℉/60%/15min~
  3. When the rice has absorbed a good amount of liquid but still has a soupy appearance,  add the clams, shrimp, and vegetables. Taste a little of the salt and pepper. Back to the oven.→428℉/60%/10min~
  4. Sprinkle with chopped parsley, garnish with lemon wedges and serve.


Recipe2

シーフード後のせバージョン:
Topped with seafood in the last minutes:

  1. パエリアパンにみじん切りにした玉ねぎ、にんにく、オリーブオイルを入れて加熱する。→220℃/60%/5min
  2. 玉ねぎとにんにくを鍋の脇に寄せ、アサリ、海老、野菜を加えてローストする。→220℃/60%/5分
  3. アサリ、海老、野菜を皿に取り出して軽く塩・こしょうし、取り置く。
  4. 鍋に米を入れ、オイルが全体に回るようにかき混ぜて平らにならす。スープストックを全量加えてオーブンに戻す→220℃/60%/20分~
  5. 米が炊けたら、シーフードと野菜をトッピングして数分加熱する。→220℃/60%/数分
  6. 仕上げにパセリを振って、レモンを添える。
  1. Put the chopped onion, minced garlic, and olive oil in the pan. Then fry them in the oven.428℉/60%/5min
  2. Gather onion and garlic to the side of the pan, add clams, shrimp, and vegetables, and roast.428℉/60%/5min
  3. Remove clams, shrimp, and vegetables to a plate, lightly salt and pepper, and set aside.
  4. Add the rice to the pan, stirring until well coated with oil. And add the stock. Back to the oven.428℉/60%/20min~
  5. Almost cooked the rice, top the seafood and vegetables on the rice and heat for several minutes.428℉/60%/minutes
  6. Sprinkle with chopped parsley, garnish with lemon wedges and serve.


お焦げの作り方:
To get Socarrat:

ANOVAオーブンは下火が弱いのでオーブンだけで十分なお焦げを作るのは難しいです。カリカリのお焦げを作りたい場合は、調理後にコンロで底を少し加熱してください。

Getting caramelized bottom is a little difficult in APO because the bottom heater doesn't have sufficient power to burn the rice. If you need Socarrat, heat it for a while on a stove top after cooking.
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