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【APO recipe】パンプキンスフレチーズケーキ Pumpkin fluffy cheesecake

2022年10月5日水曜日

ANOVAレシピ

Pumpkin Fluffy Cheesecake

スフレチーズケーキのリコッタチーズ(サワークリーム)を「かぼちゃペースト」と「生クリーム」で置き換えたら、ほっこり優しいパンプキンスフレチーズケーキができました。



Ingredients:

200g cream cheese
85g pumpkin paste 
・canned pumpkin puree
・sugar
・unsalted butter
15g heavy cream 
3 eggs, yolk
1 tbsp all-purpose flour
3 eggs, whites
50g sugar

※keep cream cheese in ambient until soft.


Preparation:

Make pumpkin past from 1 canned pumpkin puree;
  1. Drain pumpkin puree using a drainer or anything else.
  2. Put pumpkin puree drained (ap. 300g) and sugar into a pot, then cook and evaporated excess water until like mushed potato.
  3. Add unsalted butter and mix well. 
  4. Take off the heat and cool.


Directions and Bake:

Making the batter and Baking it are same as the following the recipe of Japanese cheesecake.

アメリカのカボチャ缶はかなり水っぽいピューレのため、水切り後に少し煮詰めてペースト(柔らかめのかぼちゃあん)にしてから、生クリーム、クリームチーズ、卵黄と合わせて生地にします。

しっとりふわふわ、優しいかぼちゃ風味のスフレチーズケーキです。


その他のANOVAオーブンについての投稿やレシピは【カテゴリー:ANOVAオーブンのこと】から
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